Corsair 31

Corsair 31 efterfølgeren til F-31. Den er udviklet til langfart, og er brugt til at krydse Atlanten og Stillehavet og har fuld ståhøjde midtskibs. Den har en rummelighed og rigeligt med stuve plads til at en 4 personers familie kan tage på sommerferie vores cruising udgaver.

 

Corsair 31 findes i 4 varianter.

 

31UC (Ultimate Cruise), er den perfekte familie cruiser for en familie på 4 personer. Den har et separat bad/ toilet i stævnen samt en dobbelt kabine agter og to sovepladser midtskibs. Har man ekstra familiemedlemmer eller venner med, sover de fint i et telt på sidenettene. Selvom dette er en Cruiser med toilet køkken og sovepladser, skal man ikke undervurdere dens sejlegenskaber.  Vi har selv en 31UC som demobåd, og den sejler rigtigt stærkt. Vi har deltaget i diverse tests (se omtale) og vi får gode placeringer i de sejladser som vi deltager i.

 

31CC (Center Cockpit) svarer til en Ultimate Cruiser, men hvor bad/toilet er ofret for at give 2 ekstra sovepladser i stævnen. Toiletter her placeret under en luge i den forreste kabine.

31AC (After Cockpit) er ligesom ved 28’eren en RACING version, med kæmpe plads i Cockpittet. Den er indrettet med 2 sovepladser midtskibs og en V-bed i stævnen og med en toiletløsning, hvor man flytte hynden og åbner en luge. Den vejer ca. 100 kg mindre end en CC og UC.

31 1-D  (One Design) svarer til en barberet 31AC, hvor man med fikus på vægt og racing har indrettet båden meget spartansk med stadig funktionelt. Eksemplevis kan man bestille båden med 2 ”folde ned” senge så man opnår 6 sovepladser. 1-D er den hurtigste båd i Corsair familien.

Båddimensioner:

Længde 9,40 m

Bredde 6,84 m / 2,5 m

Dybde 1,68/0,41 m

Vægt:1.540 – 1.750 kg

Lys: ca. 1,84

 

Sejlareal i kvadratmeter.

Storsejl 40

Genoa 20,2

Screecher 41,6

Genakker 92,2

 

Mast: Drejelig, aluminium 12,96 m (1-D Kulfiber mast)  

Sovepladser: 4-6

Toilet

Dobbelt sprit- eller gaskoger

Vandtank: 80 liter

 

Corsair 31 er den største trailer-trimaran, og den måler nøjagtig 2.50 i bredden når den er foldet (det bredeste sted i foldet tilstand, er midten af hovedskroget).

 

Sidste nyt

Slut med at forhandle trimaraner - Starten på et nyt koncept

 Ja, med lidt smerte over at jeg i de seneste år ikke har sejlet så meget som tidligere, så kan jeg heldigvis se tilbage på en masse skønne kapsejlads minder (sejre såvel som nederlag). Men de bedste minder er de oplevelser jeg har haft med familien om bord. 

De mange oplevelser på havet og min store kærlighed til livet under vandet, har flyttet lidt rundt på mine personlige prioriteter. Fremfor at surfe rundt på bølgerne, har jeg startet aktiviteten Blue-Tech, der skal være med til at sikre at vi fremover kan få glæde af havet. I dette koncept er der også en nyhed der vil interessere det fleste flerskrogs sejlere. 

Jeg vender tilbage med en up date inden udgangen af 2013.

 

De bedste hilsner fra

Brian Boserup


Watski2Star

Ny hjemmeside

Læs alle ..