Trimaraner

Jeg repræsenterede værfterne Corsair Marine og Seaon på det danske marked.

Corsair Marine Inc. (amerikansk virksomhed) er verdens førende inden for foldbare trimaraner. De har produceret både siden 1986 og kan levere et bredt sortiment af både. I begyndelsen af 2007 flyttede Corsair deres produktion til Vietnam. Corsair er den eneste decideret trailer-trimaran på markedet. Alle Corsair’s modeller har et foldesystem, hvor sideskrogene foldes ind under båden. Intet skal afmonteres for at få båden på trailer, og masten lægges ned via trailerens spil, og placeres oven på båden i et mastestativ.

Deres mindste båd er en Corsair 750 Sprint, der er en hurtig og let dags cruiser og som koster ca. kr. 450.000 alt inklusiv sejl, trailer og moms. I den anden ende af skalaen ligger en Corsair 37 Carbon, der koster ca. 2.2 mio. kr. inklusive sejl trailer og moms. Den mest efterspurgte udgave er en Corsair 28 til kr. 750.000 hvor man får et fint miks af gode sejlegenskaber og komfort. 

Klik på de enkelte modellers faneblade for at hente flere oplysninger.

 

Seaon AB

(Svensk virksomhed) der søsatte deres første trimaran i 2001. I 2004 stod de med 10 bestillinger, som ikke kunne realiseres, da de byggede deres både på licens hos en underleverandør. I dag er Seaons aktiviteter droslet ned grundet en retssag som seaon kører mod en kulfiberleverandør.

Vægten var en vigtig faktor i alle produktions led, og konceptet var baseret på en let båd, der derfor ikke kræver den højeste mast og de største sejl. Alle trim funktioner er optimeret, og båden kan let sejles single-handed.

En Seaon 96crb vejer under 1.400 kg og sejler derfor helt fantastisk. Ethvert vindpust bliver kontant konverteret til en hurtig acceleration. Æstetisk er båden i øvrigt også helt i top.

Quorning Boats

Set i lyset af at jeg ikke længere er i en konkurrencesituation kan jeg også godt anbefale værftet Quorning Boats der fremstiller Dragonfly trimaranerne. Det er nogle skønne familiebåde, hvis finish langt overgår det man ser hos eksempelvis Corsair. 

Sidste nyt

Slut med at forhandle trimaraner - Starten på et nyt koncept

 Ja, med lidt smerte over at jeg i de seneste år ikke har sejlet så meget som tidligere, så kan jeg heldigvis se tilbage på en masse skønne kapsejlads minder (sejre såvel som nederlag). Men de bedste minder er de oplevelser jeg har haft med familien om bord. 

De mange oplevelser på havet og min store kærlighed til livet under vandet, har flyttet lidt rundt på mine personlige prioriteter. Fremfor at surfe rundt på bølgerne, har jeg startet aktiviteten Blue-Tech, der skal være med til at sikre at vi fremover kan få glæde af havet. I dette koncept er der også en nyhed der vil interessere det fleste flerskrogs sejlere. 

Jeg vender tilbage med en up date inden udgangen af 2013.

 

De bedste hilsner fra

Brian Boserup


Watski2Star

Ny hjemmeside

Læs alle ..